باتری بایوس چیست ؟ | با سایت آموزشی کینگ لرن همراه باشید و کینگ لرن را به دوستان خود معرفی کنید .
باتری بایوس چیست ؟
در این پست میخواهیم به بررسی باتری Bios بپردازیم ؛ پس اگر مایل هستید بدانید که باتری بایوس چیست و به چه درد می خورد ، این پست را تا انتها مطالعه کنید . تمام کامپیوتر های شخصی یک باتری کوچک بر روی مادربورد خود دارند که توان و قدرت تراشه ای به نام CMOS را فراهم میکند .
برای دانستن شرح وظایف این قطعه مجهول ، اول باید با چند اصطلاح آشنا شویم :
مورد اول :
مورد اول بایوس ( BIOS ) است . هر کامپیوتر دارای یک سیستم ورودی / خروجی ساده است که با نام بایوس شناخته میشود . بایوس بر روی یک چیپ در مادربورد ذخیره میشود . هنگام بوت شدن کامپیوتر ، بایوس هم آغاز به کار کرده و سخت افزارها را راه اندازی میکند .
مورد دوم :
مورد دوم نیز CMOS می باشد که مخفف عبارت Complementary Metal Oxide Semiconductor یا نیمه رسانای اکسید فلزی مکمل است . در گذشته تنظیمات بایوس در حافظه CMOS ذخیره میشد و در موقعی که کامپیوتر خاموش بود توسط یک باتری نیروی خود را تامین می کرد . باتری از این نظر ضروری بود که اگر جریان قطع میشد تنظیمات هم پاک میشدند و از این نظر درست مانند حافظه RAM است . در حال حاضر در رایانه های مدرن از حافظه رم CMOS استفاده نمیکنند و تنظیمات بایوس را در یک حافظه غیر فرار ذخیره میکنند .
با وجود حافظه های غیر فراری که به باتری نیاز ندارند ، پس باتری به چه درد می خورد ؟
هنوز در مادربوردها از یک ساعت Real Time یا همان RTC استفاده می شود . این ساعت همیشه فعال است و خاموش یا روشن بودن رایانه تاثیری در عملکرد آن ندارد . RTC در واقع یک ساعت کوارتزه که شما هم روی مچ دستتان می بندید . زمانی که کامپیوتر خاموش باشد این باتری نیروی مورد نیاز برای فعالیت ساعت را تامین میکند . این باتری هم مثل هر باتری دیگری طول عمر مشخصی دارد و هر چقدر سیستم شما بیشتر روشن باشد طول عمر آن هم بیشتر میشود اما به هر حال زمانی میرسد که دیگر توانی در آن باقی نمانده و در زمان بوت شدن سیستم با پیامی مانند CMOS Battery Failure مواجه می شوید . اگرهم رایانه شما جدیدتر باشد و اطلاعات بایوس در حافظه های غیر فرار ذخیره شود ، سیستم بدون مشکل بوت خواهد شد اما تنظیمات زمان آن به هم میریزد .